ЛІТОЎСКІ ТУРЫСТЫЧНЫ ШЭНГЕН

Прапануем паслугу па афармленні дакументаў для падачы на візу ў Візавыя цэнтры Літвы!
  • Запаўненне візавай анкеты!
  • Афармленне турыстычнага ваўчара і браніраванне гатэля!
  • Рэгістрацыя даты і часу на падачу дакументаў у візавыя цэнтры Літвы ў Мінску, Гродне, Гомелі, Пінску, Лідзе, Баранавічах, Брэсце і Магілёве!

Інфармацыя аб візе:

Тып падачы: асабістая;
Асабістая падача - гэта абавязковае прысутнасць турыста ў візавым цэнтры пры падачы дакументаў на візу
 
Тэрмін дзеяння візы: ад 2 дзён да 2 гадоў;
 
Тэрмін вырабу візы: ад 10 каляндарных дзён;
 
Дні знаходжання: максімум 90 дзён у паўгоддзе

Кошт нашых паслугаў: 40 BYN;

Консульскі збор: 60 EUR;
Збор, які спаганяецца за паслугі консульства. Разлічваецца па курсе ўсталяваным візавым цэнтрам. Для грамадзян Расіі збор складае 35 EUR
 
Візавы збор: 20 EUR;
Збор, які спаганяецца за паслугі візавага цэнтра. Разлічваецца па курсе продажу EUR на nbrb.by

Умовы адкрыцця візы:
  • Турыстычная віза на тэрмін 3 месяцы - калі не было шэнген візаў на працягу апошніх трох гадоў;
  • Турыстычная віза на тэрмін ад 6 месяцаў да 1 года - калі была літоўская віза шэнген на працягу апошніх трох гадоў;
  • Турыстычная віза на 2 гады - калі былі дзве літоўскія візы шэнген на працягу апошніх трох гадоў

Асноўныя дакументы для афармлення візы:

Пашпарт
  • Павінен быць не старэйшы за дзесяць гадоў;
  • Тэрмін яго дзеяння павінен перавышаць тэрмін заканчэння паездкі не менш, чым на тры месяцы;
  • Павінен мець дзве свабодныя старонкі з пазнакай "Візы"
Каляровы фотаздымак:
  • На белым фоне;
  • Твар павінен займаць 80% фотаздымка;
  • Памер 3,5 х 4,5 см;
  • Не старэйшы за 6 месяцаў з даты фатаграфавання;
  • На фота павінны быць бачныя вушы, шыя і лэб
Дакументы аб даходах:
  • У выпадку афіцыйнага працаўладкавання, неабходна прад'явіць даведку аб даходах за апошнія 3 месяцы з вашага месца працы і даведку з банка, што ў вас на рахунку (да яго павінна быць аформлена міжнародная банкаўская картка) ёсць сума не меншая за 100 EUR;
  • Калі вы афіцыйна не працаўладкаваны - неабходна прад'явіць даведку з банка, што ў вас на карт-рахунку (да яго павінна быць аформлена міжнародная банкаўская картка) ёсць сума не меншая за 100 EUR і даведка з працы аб заробку за апошнія 3 месяцы ад мужа ці жонкі альбо маці ці бацькі
  • Калі вы ІП або ўладальнік прыватнай фірмы, вам неабходна прад'явіць даведку з банка, што ў вас на карт-рахунку (да яго павінна быць аформлена міжнародная банкаўская картка) ёсць сума не меншая за 110 EUR;
  • Калі вы пенсіянер, вам неабходна прадаставіць даведку аб пенсіі за апошнія 3 месяцы і даведку з банка, што ў вас на карт-рахунку (да яго павінна быць аформлена міжнародная банкаўская картка) ёсць сума не меньшая за 110 EUR;
  • Калі вы студэнт, вы прадастаўляеце даведку з банка, што ў вас на карт-рахунку (да яго павінна быць аформлена міжнародная банкаўская картка) ёсць сума не меншая за 100 EUR
*Тэрмін дзеяння даведкі аб даходах - 1 месяц, а даведкі з банку - 5 дзён
 
Медыцынская страхоўка:
  • Можна аформіць у нас, кошт ад 2 EUR;
Дадаткова для ІП:
  • Пасведчанне аб рэгістрацыі фірмы або індывідуальнага прадпрымальніка;
  • Зарэгістраваная даведка аб адсутнасці запазычанасцяў па сплаце падаткаў
Дадаткова для замежнікаў:
  • Від на жыхарства ў РБ альбо рэгістрацыя ў РБ - тэрмін дзеяння якіх павінен перавышаць тэрмін заканчэння паездкі не менш, чым на тры месяцы
Дадаткова для непаўналетніх:
  • Арыгінал пасведчання аб нараджэнні;
  • Калі непаўнагадовы выязджае ў суправаджэнні аднаго з бацькоў / апекуна, у якога ўжо ёсць сапраўдная шэнгенская віза, прадастаўляецца копія гэтай візы, а згода ад абодвух бацькоў або законных апекуноў на выезд за межы Беларусі не патрабуецца;
  • Калі непаўнагадовы выязджае не ў суправаджэнні аднаго з бацькоў або законных апекуноў, прадастаўляецца арыгінал і копія натарыяльна заверанай згоды ад абодвух бацькоў або законных апекуноў на выезд за межы Беларусі;  
  • Калі ў дзіцяці толькі адзін бацька або апякун, прадастаўляюцца пацвярджаючыя дакументы (напрыклад, пасведчанне аб смерці другога з бацькоў, даведка самотнага ад аднаго з бацькоў і г.д.);
  •  Даведку аб даходах за апошнія 3 месяцы з месца працы аднаго з бацькоў
Дадаткова для студэнтаў:
  • Неабходна прадаставіць арыгінал студэнцкага білета і даведку з навучальнай установы аб тым, што вы з'яўляецеся студэнтам
Дадаткова для пенсіянераў:
  • Неабходна прадаставіць арыгінал пенсійнага пасведчання